Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ       Θεσσαλονίκη, 2 Οκτωβρίου 2013
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ                                            
Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                Αρ. Πρωτ. 107 
ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                
Web : www.4o.unn.gr                            Προς: Συλλόγους Γονέων
Email : info@4o.unn.gr                                Κοιν : Ομοσπονδία Γονέων Θεσ/κης, ΑΣΓΜΕ, Α’ & Δ’ ΕΛΜΕ.
                                               
Θέμα : «Για το νόμο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση»
            Μία ημέρα πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το ν/σ για την δευτεροβάθμια  εκπαίδευση.
        Είναι ένας νόμος που υποχρεώνει τα παιδιά μας να επιλέγουν την επαγγελματική τους πορείας, μόλις από την ηλικία των 15 χρόνων, σύμφωνα με το Γερμανικό μοντέλο, που δεν έλυσε όμως ούτε την ανεργία των νέων ούτε ανέβασε το μορφωτικό επίπεδο της νέας γενιάς.
        Υποχρεώνει τους μαθητές να δίνουν προαγωγικές εξετάσεις ημι-πανελλαδικού χαρακτήρα και να προσμετρείται ως 5ος βαθμός για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η «χαρά» των φροντιστηρίων δηλαδή και η πλήρης σύνδεση του Λυκείου με τις πανελλαδικές εξετάσεις. φυσικά για όσους γονείς έχουν την δυνατότητα.
        Η Ένωση μας στην προσπάθειά της να συμβάλλει στον αγώνα για μια άλλη Παιδεία που να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί, καλεί όλους τους γονείς και κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση να παλέψει:
Για ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, και θα προετοιμάζει τα παιδιά μας για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ, ΕΝΙΑΙΟ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά έως τα 18 τους χρόνια. Για Δημόσιες και Δωρεάν επαγγελματικές σχολές. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
        Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε αγώνες κάθε κλάδο εργαζομένων στο χώρο της Παιδείας, τους μαθητές και πάνω από όλα τους Γονείς. Μόνο η κοινή δράση θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα και θα αναδείξει το σύνολο των προβλημάτων της Παιδείας στις πραγματικές τους διαστάσεις.


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της Δ’ δημοτικής
κοινότητας του δήμου Θες/νικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου