Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ                      Θεσσαλονίκη, 2 Οκτωβρίου2013
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ                                                
Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                            Αρ. Πρωτ.  109
ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                      
Web : www.4o.unn.gr             Προς: Σχολική επιτροπή του δήμου Θεσ/νίκης
Email : info@4o.unn.gr                                   Κοιν : Συλλόγους Γονέων Ομοσπονδία Γονέων Θεσ/κης, ΑΣΓΜΕ, Α’ & Δ’ ΕΛΜΕ.
                                                                               
Θέμα : «Χειριστής τροφίμων στα ολοήμερα σχολεία»

            Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας Υ1/Γ.Π/οικ 81025 δημοσιευμένη στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 2135 τεύχος Β από 29/08/2013, και στο άρθρο 5 αναφέρει τα ακόλουθα   :
           
«Οι εκπαιδευτικές μονάδες που λειτουργούν ως ολοήμερα σχολεία οφείλουν να διαθέτουν, είτε εντός του κυλικείου είτε σε ξεχωριστούς χώρους, ψυγεία διατήρησης τροφίμων για την καθημερινή σίτιση των μαθητών, καθώς και φούρνους για το ζέσταμα των φαγητών, εξασφαλίζοντας την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι εν λόγω χώροι θα πρέπει να πληρούν όλους τους όρους υγιεινής. Σε κάθε περίπτωση για την ανωτέρω διαδικασία ορίζονται χειριστές τροφίμων από τη σχολική επιτροπή, που σε συνεργασία με αυτή θα διαχειρίζονται τα τρόφιμα που προορίζονται για τους μαθητές. Επισημαίνεται ότι πρόσωπα άσχετα ως προς τη λειτουργία των εν λόγω χώρων δεν επιτρέπεται να βρίσκονται εντός αυτών»

            Με βάση την απόφαση του υπουργείου Υγείας, η γενική συνέλευση της ένωσης γονέων της Δ’ δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης,  ζητά από την σχολική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης :
          Να προβεί άμεσα στον ορισμό χειριστή τροφίμων, γιατί τα παιδιά μας δεν μπορούν να τρέφονται 5 ημέρες την εβδομάδα για 8 μήνες τον χρόνο με ξηρά τροφή.





Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της Δ’ δημοτικής
κοινότητας του δήμου Θεσ/νικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου